A walk to remember || Gastblogster Verena

zondag 23 februari 2014

Film – A Walk To Remember

Hoi, mijn naam is Verena van www.ikbenverena.blogspot.nl. Een keer in de twee weken ga ik voor jullie een romantische meiden film reviewen. Deze keer is dat A Walk To Remember.

Film: A Walk To Remember
Jaartal: 2002
Cijfer: 8

Landon hoort bij het populaire groepje, er is een jongen die graag bij dit groepje wil horen. Hij moet een ontgroening doen (een opdracht zodat hij bij het groepje mag horen). Ze gaan met het groepje naar een verboden terrein. Hier is een soort brug waar de jongen vanaf moet springen en dit doet de jongen ook. Maar het water is minder diep dan werd gedacht, hij valt in het water en komt op zijn buik boven drijven. Ze denken eerst dat hij dood is en halen hem uit het water. De bewaking heeft ze gezien en gaat erop af. Daarna rent het hele groepje snel weg, maar laten de jongen achter. Landon krijgt een taakstaf, hij moet meedoen met toneel en jongeren helpen met leerproblemen.


 
Op school loopt ook Jamie rond, ze staat erom bekend dat ze maar één trui heeft. Ze heeft altijd haar huiswerk af en haalt goede cijfers. Ook doet ze mee aan het toneel en helpt jongeren met leerproblemen. Hier komen Landon en Jamie  ekaar tegen. Ze kennen elkaar al heel lang, maar hebben elkaar nooit echt gemogen. Op een dag heeft Landon, Jamie haar hulp nodig. Ze wil dit onder één voorwaarde doen, Landon mag niet verliefd op haar worden. Landon lacht Jamie een beetje uit, want natuurlijk gebeurt dat niet. Jamie  helpt hem en ze brengen steeds meer tijd door. Tot op een dag Landon haar mee uit vraagt, ze mag niet mee uit vanwege haar vader. Haar vader is dominee.  Hij vraagt aan haar vader of ze mee uit mag en dat mag. Ze gaan samen uit eten en zoenen. Daarna doen ze samen steeds leukere dingen.

Jamie heeft een ‘’to do list’’, samen vervullen ze steeds meer dingen die hierop staan. Als Jamie een keer ruzie met haar vader krijgt vindt hij dat ze het geheim aan Landon moet vertellen. Ze heeft namelijk leukemie en zal nooit meer beter worden, als ze dit verteld krijgen ze ook ruzie. Gelukkig is het snel daarna weer goed en werken samen de ‘’to do list’’ af. Op nummer 1 staat: trouwen in de kerk waar mijn moeder is opgegroeid. Dit gebeurt ook, daarna overlijd ze.


Ik hou van dit soort films,lekker romantisch maar er gebeurt ook veel drama in. Wat ik wel jammer vindt is dat alles wel snel gaat, ze kennen elkaar al heel lang en dan mogen ze elkaar en gaan zelfs met elkaar trouwen. Wat ik wel leuk vind aan de film is dat ze met elkaar trouwen, omdat ze dat heel graag wil. Maar dat ze niet lang getrouwd blijven want we weten dat ze overlijd. Dat zie je in veel films niet, want meestal lijkt het alsof iedereen lang en gelukkig verder leeft. Deze film is zeker een aanrader als je een vrijdagavond een film wil kijken. 1 opmerking:

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥