Mijn nagelverzorgingsroutine

zaterdag 1 februari 2014

Hoi iedereen, mijn naam is Isabel, ik blog zelf op mijn blog www.ikbenisabel.blogspot.nl en eens in de twee weken verschijnt er hier een artikel van mij. Een artikel over nagels over precies te zijn!

Deze keer geen nail art, maar een artikel over nagelverzorging. Ik ga jullie laten zien welke nagelverzorgingsproducten ik gebruik!
Zo zien mijn nagels er nu uit. Niet echt mooi! De uiteindes zijn lelijk en er zitten overal barstjes. Vooral mijn duim is er niet zo best aan toe...
Het eerste wat ik nu ga doen is de Repair and Grow Stimulater van de Hema op mijn nagels smeren. 
Eerste foto: Repair and Grow Stimulater net op nagels.
Tweede foto: Repair and Grow Stimulater ingewreven.

Dit laat ik zo'n vijf minuutjes intrekken. Daarna wrijf ik het in mijn nagels, en ik neem mijn nagelriemen ook een beetje mee. Als het nodig is vijl ik dan even mijn nagels en neem ik een speciale glansvijl voor de bovenkant van mijn nagels. Ook duw ik met de vijl mijn nagelriemen terug.Met de normale vijl, die met bloemetjes, vijl ik mijn nagels in een mooie vorm. Tip: vijl één kant op, niet heen en weer. Dit is beter voor je nagels en helpt scheurtjes te voorkomen. De vijl die ik nu heb gebruikt komt uit de Kruidvat. 
Met de andere vijl, deze is van de Etos, vijl ik de bovenkant van mijn nagels, het gedeelte waar je nagellak op doet. Hierdoor worden je nagels glanzender.Hierna doe ik basecoat of nagelverharder op mijn nagels. Ik gebruik nu deze hardening topcoat, twee in één dus. Deze basecoat is van Essence, heel goedkoop maar wel erg fijn. Een basecoat zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt en je nagels geel worden. Ook heb ik het idee dat het verwijderen van nagellak met basecoat sneller gaat. 


Nu kan je gewoon nagellak opdoen. Ik koos voor deze mooie lila kleur van Essie, genaamd Bond with Whomever.
Toen de lak goed droog was heb ik ook nog een topcoat opgedaan, voor extra glans en zo blijft de lak ook langer mooi en ongechipt.Als laatste neem ik nog een goed voedende creme en die smeer ik op mijn handen. Ook mijn nagelriemen smeer ik goed in. De creme die in nu gebruik is van de Rituals, in de geur Organic White Lotus & Yi Yi Ren. Hij ruikt heel erg lekker, maakt mijn handen heel zacht en trekt snel in. In deze pot van 200 ml zit nog maar een klein beetje!

Dat is mijn gehele nagelverzorgingsroutine! Soms doe ik deze hele routine, maar dan geen kleurtje op mijn nagels. Dan heb ik gezonde, glanzende nagels, ook mooi.
Hebben jullie producten die jullie altijd voor het nagels lakken gebuiken?
Tot over twee weken!
Liefs, Isabel

6 opmerkingen:

 1. Hihi, ik vind dit zo heerlijk om te lezen, ben gek op nagels, het zijn tenslotte behoorlijk blikvangers...maar het is wel vaak behoorlijk wat werk om mooi te houden....de laatste tijd lak ik de mijne zelden, maar ik heb het geluk dat ze vrij stevig zijn, dus ook haast altijd een behoorlijke lengte hebben...

  Toen ik nog stevig rookte lakte ik mijn nagels dagelijks, vanwege de nicotine verkleuringen ( en ik realiseer mij nu ook ineens dat dit dus ook winst is om nooit meer te gaan roken) en had ik er dus veel meer werk aan..leuk om dit te lezen en ik moet zeggen, je nagelritueel, werpt zijn vruchten af...ze zien er prachtig uit!

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super handig artikel! Mijn nagels scheuren jammer genoeg vaak :s

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik gebruik vaak dezelfde routine, goed vuilen, schoonmaken, nagelriemolie zodat je nagelriemen zacht blijven en natuurlijk Lemony Flutter van LUSH! Echt heel fijn spul voor goede nagels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne routine! Ik zweer bij de producten van Trind!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn zeg, dat je er zoveel aandacht aan besteed! Dat zou ik ook eens moeten doen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de creme van rituals lijkt mij fijn! Mooie kleur nagellak van Essie!

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥