DIY!

dinsdag 23 september 2014

Ik heb de laatste tijd zo weinig tijd om te bloggen. Ik zit ten eerste bijna de hele week tot kwart over vier op school, dan snel naar huis, huiswerk maken, toetsen leren en wat dan ook nog. En dan werk ik ook nog twee avonden in de week. Druk dus. En oh-ja ik heb ook nog een blog. Bijna vergeten. Nee hoor, ik heb er alleen niet zo veel tijd voor. (lees bijna geen tijd). Maar stoppen met bloggen? Nee. Ik vind het te leuk. Dus ik blijf bloggen. Zoek tijd om nog snel een artikeltje te schrijven. In het weekend bijvoorbeeld :). Maar nu dus genoeg over mij en te weinig tijd. Ik ging jullie een DIY laten zien! Yay! Kijken jullie mee?
Een heel makkelijke DIY is het, maar wel leuk. Ik deed deze DIY in juli. IN JULI. Maar ik vergat dat ik hem gedaan had. Of eigelijk: Ik had geen zin om de foto van het eindresultaat te maken -dat was ik vergeten-. Maar nu het ik dat alsnog gedaan!

Wat heb je nodig?
- Een fles/pot/ vaas/ glas/ iets anders doorzichtig
Ik gebruik een lege fles van sladressing
- Pastel krijtjes (dus geen schoolbord krijt!)
Die van mij komen van de Action, ze waren ongeveer 1,59
- Een (oud) schaaltje / bakje, het liefst rond 
- Zout. Gewoon keuken zout (dus niet uit zo'n flesje)
- Trechter (is wel makkelijker)
Eventueel: Waspoeder (WIT!)


 Allereest maakte ik de fles van sladressing schoon. Etiket er af, laatste restjes sladressing er uit enz. LET OP!: Voor dat je begint moet de fles goed droog zijn! Dit is HEEL, heel, heel erg belangrijk, anders gaat je zout klonteren en dat wil je natuurlijk niet hebben!

Fles schoon en droog? Yay, dan kun je beginnen! Gooi wat zout in een bakje.

Nu pakje een krijtje en ga je met het krijtje door het bakje draaien. Tot dat het de kleur is die jij wil hebben. (Wauw, ik kan toveren, zie je dan zit de fles op eens alweer half vol! haha)Is het de juiste kleur? Dan zet je de trechter op de fles en gooi je het er in. Makkelijker kan niet, toch?

Wil je geen deksel op de fles doen? Dan moet je een beetje wit wasmiddel mengen met water en dat er op gooien, laten drogen en klaar! Waarom? Anders komt er allemaal stof op het zout en dat kun je er natuurlijk niet af halen. Oh enne niet schudden met de fles!
 

Wat vinden jullie van deze DIY? 8 opmerkingen:

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥