Gastblogster Verena || The lovely bones

zondag 23 maart 2014

Hoi, mijn naam is Verena van www.ikbenverena.blogspot.nl. Een keer in de twee weken ga ik voor jullie een romantische meiden film reviewen. Deze keer is dat de Lovely Bones

Film: The Lovely Bones
Jaartal: 2009
Cijfer: 9

In 1973 is Susie Salmon 14 jaar en een echte puber. Thuis woont ze samen met haar ouders, zusje en broertje. Ze heeft wel eens ruzie met haar ouders en is hevig verliefd op een jongen van school. Als ze op een dag uit school komt (en een snellere weg wil nemen naar huis, over het maïsveld) komt ze haar buurman tegen. Hij verteld dat hij een ondergrondse hut heeft gemaakt en vraagt haar of ze wil komen kijken, ze twijfelt maar gaat uiteindelijk toch mee. Haar buurman vermoord en verkracht haar gelijk (dit zie je verder niet in beeld komen).Haar familie geeft haar als vermist op en gaat langzamerhand geloven dat ze niet meer terugkomt en vermoord is. Susie haar geest gaat naar een tussenwereld, waar ze haar familie nog ziet maar andersom niet meer.  Haar vader en zusje verdenken de buurman, haar vader wil hem een keer knock-out slaan in een maïsveld, dit gaat mis. Haar zusje, Lindsey, pakt het anders aan en gaat hardlopen. Na het hardlopen ziet ze geen auto staan bij het huis en ze gaat via de kelder naar binnen. Ze sluipt naar boven en vind een boekje waar van alles instaat over de kelder op het maïsveld en Susie.

De moeder van Susie verlaat het huis en gaat ergens anders werken en haar moeder (de oma van Susie dus) neemt haar plek in. Ze rookt als een ketter en drinkt enorm veel alcohol. Haar vader is nog steeds opzoek naar de moordenaar van haar dochter en doet er alles aan om hem te pakken.

De jongen waar Susie verliefd op was heeft nu een relatie met Ruth, een meisje die iedereen appart vond maar wie Susie nog wel kan zien. Ruth weet wie haar buurman allemaal heeft vermoord, want Susie was niet de enige. Hij heeft veel meer meisjes (en zelf zijn eigen vrouw) vermoord. Susie komt ze allemaal tegen, ze neemt steeds meer afscheid van de tussenwereld, waar ze alle mensen leert kennen die haar buurman heeft vermoord.


De film voor deze week is geen romatische film waar alles goed komt. Zelf vind ik dit een mooie film (hij is wel een beetje spannend). Maar dit vind ik een hele goede film, hier zie je de familie liefde. De liefde tussen vader en dochter, de liefde die moeder niet zo goed aankan. Het zielige dat sommige moorden nooit worden opgelost en voor mij heel belangrijk. Dat er na de dood nog iets komt, een tussenwereld en een hemel.

Ik hoop dat jullie het deze week ook leuk vonden, iets anders dan dat jullie gewend zijn. Maar toch een beetje in het thema.


Liefs Verena

5 opmerkingen:

 1. Deze film heb ik, alweer een tijdje geleden, ook gezien :) Was een erg mooie en ontroerende film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar de film, deze ga ik zeker binnekort een keer kijken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt erg spannend! Ik ken deze film nog niet maar is vast de moeite waard om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze film al gezien! Heb enorm moeten huilen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze klinkt spannend! Direct op de download hihi

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥