Essie Aruba Blue VS Maybelline Ocean Blue

zaterdag 1 maart 2014

Hoi iedereen, mijn naam is Isabel, ik blog zelf op mijn blog www.ikbenisabel.blogspot.nl en eens in de twee weken verschijnt hier een artikel van mij. Een artikel over nagels om precies te zijn!

Misschien weten jullie wel van mijn liefde voor de nagellakjes van Essie. Ik heb er niet super veel, zeven, maar ik gebruik ze allemaal regelmatig. Mijn zus had laatst een lakje wat ze niet hoefde, genaamd Ocean Blue, van Maybelline Color Show. Ik moest gelijk denken aan Aruba Blue van Essie, want die lijkt er heel erg op. Ik ga nu aan jullie laten zien wat de verschillen zijn en of je niet beter gewoon die van Maybelline kan kopen, want die is 6 euro goedkoper. 
Als eerste Aruba Blue van Essie.Het is een heel mooi donkerblauw lakje met heel subtiele paarsige glittertjes. Hij blijft zo'n 3 dagen mooi op mijn nagels zitten, en voor mijn doen is dat best veel. De dekking is erg goed. Éen laagje zou kunnen, al vind ik twee laagjes meestal wel wat mooier. Hij droogt redelijk snel en ziet er prachtig uit op je nagels. De lak glinstert heel lichtjes en glanst heel mooi.

Nu de tweede lak, Ocean Blue van Maybelline.Ocean Blue is een wat lichter blauw kleurtje, heel mooi! Voor ongeveer twee dagen zit de lak mooi op mijn nagels. De dekking is niet geweldig, je hebt wel echt drie laagjes nodig voordat het "witte randje" van je nagels niet meer doorschijnt. De droogtijd is prima en de glittertjes in de lak zijn heel mooi!

En de vergelijking!Zien jullie het verschil? Op mijn wijs- en ringvinger zit Aruba Blue van Essie en op mijn middelvinger en pink zit Ocean Blue van Maybelline. In het echt zie je meer verschil tussen de twee kleuren, maar op de foto komt het niet zo goed over. Hier zie je nog een swatch op een papiertje. Het is één laagje.Kleur:
Hier is niet speciaal de één beter dan de ander. Aruba Blue is iets dieper blauw en heeft wat weer paars dan Ocean Blue. Ocean Blue is juist iets lichter en heeft wat meer glittertjes.

Dekking:
Het lakje van Essie dekt in twee dunne laagjes, maar die van Maybelline pas in drie laagjes. 

Houdbaarheid:
Bijde lakjes houden het zo'n twee tot drie dagen uit op mijn nagels, zonder topcoat. De lak van Essie blijft wel iets beter zitten.

Droogtijd:
De droogtijd is van beide ongeveer gelijk. Binnen tien minuten kan er een tweede laagje over de eerste en na nog 10 minuten kan je je handen weer gebruiken (je moet nog wel voorzichtig doen hoor).

Kwastje:
Hier wint Essie. Het kwastje van Essie is lekker breed waardoor je je nagel in één streep kan lakken. Het kwastje van Maybelline is veel kleiner, waardoor je langer bezig bent.Prijs:
Bij de prijs wint Maybelline sowieso. Essielakjes kostten 10 euro per stuk, wat ik best veel vind. Het lakje van Maybelline kost maar 4 euro, een veel betere prijs voor een nagellakje.

Winnaar:
De winnaar van deze "battle" is voor mij toch Aruba Blue. Hij dekt goed, mooie kleur, fijn kwastje, een snelle droogtijd en hij houd het prima vol op mijn nagels. 
Ocean Blue is ook zeker niet slecht, hij krijgt en welverdiende tweede plaats ;). Ik vind alleen dat de dekking een stuk beter had gekund, en ik vind de kleur van het Essielakje toch net wat mooier.

Tot de volgende keer!
Liefs, Isabel.4 opmerkingen:

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥