Hoe ik mijn headers maak!

zondag 15 juni 2014

Ik heb de laatste tijd een aantal keer vragen gekregen over hoe ik mijn header (banner) maak, vandaag leg ik uit hoe ik mijn headers maak.

Allereerst gebruik ik vaak Dafont ik kies dan een mooi lettertype uit en download hem. Je kunt het lettertype dan gebruiken in bijvoorbeeld Word maar ook in Paint (wat bij mij standaard op de computer stond).
Ik gebruik dus Paint. Met het lettertype dat ik van Dafont heb geïnstalleerd type ik dan mijn blogtitel en maak ik hem eventueel wat groter of een leuk kleurtje. Een nadeel is wel dat bij de lettertypes van dafont vaak geen trema (ë/ ä/ ï/) kunt gebruiken en ik heet Daniëlle en dat zit ook in mijn blognaam. Maar ja, dan schrijf ik wel Danielle, ook goed. Bij de header die ik nu heb heb ik dan de letters nog opgevuld. Dat doe je met dat verf potje.

Zoals je misschien wel ziet veranderd de kleur van mijn header als je er over heen gaat.k heb uitgelegd hoe dat moet in deze tutorial: http://madebydanielle.blogspot.nl/2014/04/html-tutorial.html . De tutorial is oorspronkelijk bedoeld voor social media icons maar neem als link je blog link en als foto's je header en je hebt een header die van kleur veranderd. Ik kwam er vorige week trouwens achter dat er iets niet helemaal klopte aan de tutorial -oeps, sorry- maar als het goed is doet hij het nu wel!

http://www.picmonkey.com/  vind ik ook erg handig. Op picmonkey heb je ook veel leuke plaatjes die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een banner te maken. Daarvoor klik je op het plaatje van de vlinder die aan de linkerkant staat of op de appel onderaan, daar staan wat plaatjes ingedeeld op thema. Ook bijvoorbeeld de strikjes die ik gebruikte in mijn oude header. De filters van picmonkey gebruik ik ook wel eens om mijn foto's te bewerken. Ook leuk, bij picmonkey kun je ook de lettertypes gebruiken die je hebt gedownload vanaf Dafont, maar dan moet je ze wel ook opslaan op je computer/ laptop (bij documenten bijvoorbeeld)

Microsoft office Word. Huh? Word voor je header? Jep, die gebruik ik ook. Ik maak mijn header namelijk eerst in paint en omdat ik graag een header wilde hebben die van kleur veranderd als je er over heen gaat. Om dit effect te krijgen moet je twee headers maken die even groot zijn, met Word verander ik dan de afmetingen van de afbeeldingen zodat ze even groot zijn. Anders krijg je namelijk dat je header opeens verplaatst als je er met je muis op gaat staan.

Foto's: Ook met foto's kun je je header leuk maken, door de tekst er bij voorbeeld op te zetten. Wat ik deed bij een aantal van mijn oude headers. Ik schreef al eens een artikel met mijn banners tot nu toe:  http://madebydanielle.blogspot.nl/2014/05/de-banners-van-mijn-blog.html en daar zie je ook mijn headers met foto's erin.

Ik hoop dit jullie wat aan dit artikel hebben gehad, en als jullie nog vragen hebben, stel ze maar!

Liefs, Daniëlle
                 

3 opmerkingen:

 1. Wat handig dat je alles tot in detail uitlegt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig artikel! Je header is echt zo gaaf, echt tof dat die van kleur verandert! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Danielle,
  Per toeval kom ik op je site terecht en ik moet zeggen dat ik de vormgeving en vooral ook je header ontzettend mooi vind..wilde het je ff laten weten

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥