Opruim tips!

dinsdag 3 juni 2014

Ruim-je-kahaamer nou eens op! Eens in de zoveel tijd zegt mijn moeder dit wel weer en moet ik mijn kamer op gaan ruimen, want anders..... Je kent het waarscheinleijk wel. En het is zo saai, en stom en je hebt er gewoon 0,0% zin in. Maar ja, je moet het toch maar doen. En stiekem ben je als je klaar bent toch wel blij dat je het gedaan hebt. Vandaag geef ik een aantal opruim tips!

1. Maak er een challenge van
Zet op je telefoon een timer met bijvoorbeeld tien minuten en begin gewoon. Probeer in 10 minuten tijd je kamer op te ruimen, of in ieder geval zo veel mogelijk te doen.




2. Tijdens het opruimen vind je altijd van alles terug
Als je aan het opruimen bent vind je altijd van alles terug, dus als je wat kwijt bent, is opruimen sowieso een goed idee.

3. Zet een raampje open, en een muziekje op!

4. Ruim je kamer op zonder dat je moeder het vraagt.
Dit heeft twee voordelen:
1. Je doet het uit jezelf, het mag dus en moet niet persé (ook al is het wel nodig). Als iets mag, doe je het waarschijnlijk liever dan dat het moet.
2. Een blije moeder, je heb namelijk ein-duh-lijhijk je kamer eens uit je zelf opgeruimd!

5. Ruim ook je kleding kast eens op.
Als ik mijn kleding kast opruim kom ik altijd allerlei leuke kledingstukken tegen die ik al heel lang niet meer gedragen heb. Ook is het natuurlijk een goede reden om weer eens te gaan shoppen, want te kleine kleding/ kleding die je niet meer draagt heb je weg gedaan!


Een kort stappen plan hoe ik altijd mijn kamer op ruim:


1. Mijn dekens recht trekken/ mijn bed netje op maken
Ik zorg er eerst voor dat mijn bed er netjes uit ziet, (en haal als nodig spullen die ik er op gegooid heb er af.)

2. Begin met het opruimen van op de grond liggende kleding en tassen.
Vaak zijn bij mij 1/3 van de troep kleding tassen die op de grond liggen. Als je daar mee begint ziet je kamer er gelijk al netter uit.

3. Doe je pennen in een etui en leg (school) boeken netjes op een stapel/zet ze in de kast.
Nu je een groot deel van de grond hebt opgeruimd - de kleding en tassen - kun je beginnen aan je bureau, begin met je pennen, potloden enz. in een etui doen. Leg ook je boeken op een stapel! Losse papiertjes weg gooien, en schriften en nog bruikbaar papier op een stapel leggen.

4. Mijn kaptafel
Mijn kaptafel opruimen vind ik altijd wel leuk -ook al is het daar een grote troep- nagellakjes terug zetten, beauty producten sorteren, voor mij het leukste gedeelte om op te ruimen. Soms begin ik daarom ook met mijn kaptafel.

5. Losse troep opruimen.
Nu is er meestal nog wat losse troep over, op de grond wat kleine spullen en op mijn bureau ook. Dit ruim ik dus als laatste op. Daarna stof ik meestal alles even af en stofzuig ik mijn kamer, want nu is het netjes!


En nu ga ik zelf maar even gebruik maken van mijn eigen oh-zo-goede tips (ehum), want tja, mijn kamer is eigenlijk best wel een troep haha



6 opmerkingen:

 1. Leuke tips, Ik heb er zo´n hekel aan maar ga er zo toch maar echt aan geloven! haha.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tips! Ik vind het zelf nooit zo'n probleem, opruimen vind ik vaak wel lekker zelfs..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig artikel! Ik krijg meestal zin in opruimen als het al heel laat in de avond is :P niet heel handig maar ik ruim wel vaak op, meestal 3x in de week omdat ik er na 1 dag alweer een troep van maak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net dezelfde opruim techniek! Ik wist niet dat ik de enige was die zomaar kleding op de grond gooit, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk artikel! Ik hou stiekem wel van mijn kamer opruimen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Zo maakt het opruimen van je kamer een stuk gemakkelijker en leuker. Ik vindt het eigenlijk wel leuk op mn kamer op te ruimen. Kom ik weer allemaal leuke dingen tegen. Liefs!
  http://thinkslikezanne.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥