10 vragen voor #8 || Muy Maaike

woensdag 16 juli 2014

Het is alweer woensdag, tijd voor 10 vragen voor dus! Deze keer beantwoorde Maaike van http://www.muymaaike.nl/ de 10 vragen!


1.      Wie ben jij?
Ik ben Maaike, eigenaresse van www.muymaaike.nl. Ik ben 17 jaar oud en ik heb net examen gedaan voor het vwo. Ik ben gek op schrijven en lezen, maar in de keuken staan is ook een grote hobby! Schrijven over boeken of eten vind ik dan ook ontzettend leuk en doe ik op verschillende sites, waaronder uiteraard mijn eigen blog. Ik schrijf verhalen, columns, recensies, heel veel lijstjes… Noem maar op! Ik vind het ook leuk om naar concerten te gaan, steden te bezoeken, te schaatsen/skeeleren of gewoon lekker lui te zijn (thee + serie of boek = <3). :)

2.      Kun je wat over je blog vertellen?
Natuurlijk! Mijn blog Muy Maaike bestaat sinds 1 januari 2014 en is een persoonlijke lifestyleblog. Muy (spreek uit: moei) is zeer/heel/erg in het Spaans, dus mijn blog is helemaal mij! Om de dag plaats ik een artikel, vaak is dat een column, vegetarisch recept, boekrecensie of ander mind- of lifestyle-artikel (bijvoorbeeld over reizen).
3.      Waarom ben je gaan bloggen?
Omdat ik het zo miste! Mijn eerste blog startte ik zo’n twee jaar geleden, samen met een vriendin. Ik wilde gewoon schrijven, denk ik. Die blog is een beetje doodgelopen, en nog een andere ook. Maar, hoe vaag het ook klinkt, ook zonder blog voelde ik me een blogger. Ik dacht immers in ideeën voor blogposts en ik had de neiging om dingen met mijn toen niet-bestaande lezers te delen. Eind vorig jaar werd de wil om weer een blog te hebben zo groot dat ik Muy Maaike opzette en deze 1 januari 2014 lanceerde. Nu kan ik weer lekker mijn creativiteit kwijt!
4.      Waar kun je jouw blog volgen?
Mijn blog kun je volgen via Bloglovin’ en ik ben zelf ook te volgen op Twitter, waar je een kijkje acher de schermen krijgt. Ook heb ik nog een YouTubekanaal, maar dat is nog niet zo actief, en ik zit op Goodreads.
5.      Welk artikel van jouw blog vind jij het leukst?
Dat is een lastige! Ik vind zelf de DIY’s en recepten heel tof, maar ik kan niet kiezen welke precies. Ook ben ik altijd trots op mijn columns, omdat ik daarvoor toch net wat meer moeite doe dan voor het schrijven van een ‘normaal artikel’.
6.      Waar krijg jij inspiratie van?
Van alles! Uit mijn dagelijks leven en dingen die ik meemaak op reis, uit dingen op het internet, uit boeken… Inspiratie zit in een klein hoekje! Daarnaast helpt het om jezelf te dwingen om elke dag een idee voor een artikel te verzinnen, dit heb ik een keer een maand gedaan. Hierdoor let je veel meer op of je ergens misschien iets mee kunt! Inmiddels doe ik dit niet meer, maar wie weet ooit nog eens.
7.      Volg je zelf ook blogs? Zo ja wat zijn jouw favoriete blogs?
Jazeker, heel veel! Ik heb er niet altijd tijd voor, maar ik vind het superleuk om artikelen van anderen te lezen. Ik vind het alleen heel moeilijk om er een paar uit te lichten, er zijn zoveel leuke blogs! Om slechts een handjevol op te noemen: Marieke , HesterRosanne, Dagmar, Karlijn en Laura. En natuurlijk heel veel food- en boekenblogs!
8.      Wat is jouw beste blog tip?
Just do it! Je kunt enorm lang twijfelen over het aanmaken van een blog, het plaatsen van een artikel, etcetera, terwijl je juist vaak positieve reacties krijgt op de artikelen waarvan je het het minst verwacht. Ja, het kan eng zijn, maar doe het gewoon!
9.      Waarom moeten wij allemaal jouw blog bezoeken?
Omdat ie leuk is natuurlijk! Haha, dat is een grapje, dat kan ik (helaas) niet iedereen zomaar opdringen. Maar er staan wel lekkere recepten op, en recensies van leuke boeken, en nog veel meer andere inspiratie! Onder elke blogpost zet ik ook een passende quote, in de hoop daarmee je dag een stukje leuker te maken. Ik zou het heel leuk vinden als je eens langs zou komen!
10.  Wat wil je graag nog bereiken met jouw blog?
Heel erg veel! Ik vind persoonlijke groei enorm belangrijk en streef dat dan ook altijd na. Ik wil beter leren schrijven en fotograferen en ook bijvoorbeeld HTML leren. Naast dat ik mezelf wil verbeteren door middel van mijn blog, zou ik het ook geweldig vinden om meer mensen te bereiken, niet zozeer om het volgers hebben maar omdat ik hoop mensen misschien ooit te kunnen inspireren. Wie weet jou wel! Oh, en het lijkt me superleuk om foto’s doorgestuurd te krijgen van mensen die mijn recepten maken. Wie weet!

Wil jij ook mee doen met 10 vragen voor? DIT ( http://madebydanielle.blogspot.nl/2014/05/10-vragen-voor-oproep.html )is het oproep artikel, maar je kunt mij gewoon even mailen ( madebydanielle@outlook.com :).


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk beantwoord. Ja, ik zou ook gewoon zeggen dat je moet bloggen als je twijfelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke vragen en wat zijn ze leuk beantwoord! Ik ga meteen even haar blog bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk beantwoordt! Ik ga een kijkje nemen! Lijkt me een leuk iemand en blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Maaike! En lief dat je me noemt :)

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥