Zinkzalf || Waar kun je het voor gebruiken?

maandag 14 juli 2014

Ik schreef een tijdje geleden al een artikel over Tea tre oil en waar je het voor gebruiken kunt. Ik kreeg er veel leuke reacties op en dacht, laat ik nog eens een artikel schrijven over zo'n soort multi-functioneel beauty/verzorging product. Zinkzalf is zo'n soort multi functioneel product. Dus, lees je verder waar je deze handige crème allemaal voor kunt gebruiken?

Wat is het?
Maar allereerst, wat is zinkzalf? Zinkzalf is een zalf die de huid beschermt en samentrekkend werkt, waardoor je huid sneller geneest. Het werkzame ingrediënt in zinkzalf is zinkoxide.

Let op: Gebruik zinkzalf NOOIT bij brandwonden of brand blaren!!!

Waar kun je Zinkzalf allemaal voor gebruiken?

Puistjes 
Net als teatree oil werkt ook Zinkzalf heel goed tegen puistjes! Het slimste is dan wel om het 's avonds op je puistjes te smeren, want het trekt niet zo snel in.Sorry, twee grote foto's, het lukte niet om een scherpe foto te krijgen


Luier uitslag
Wij thuis hebben die van zwitsal, maar je kunt het ook kopen van een ander merk natuurlijk! Op de verpakking staat ook dat het bedoeld is voor Luier uitslag. Nu neem ik aan dat jullie hier geen last van hebben zelf, maar aangezien Zwistal een merk is voor vooral kinder en baby producten staat dit erg duidelijk op de verpakking, maar dit is zeker niet het enige waar het handig voor is!

Eczeem 
Ook voor eczeem is zinkzalf goed te gebruiken. Het verkoeld je huid en beschermt hem ook. Jeuk
Je kent het wel, je bent gestoken door een mug en het jeukt heel erg waardoor je er de hele tijd aan wilt krabbelen, je hebt van alles al geprobeerd, maar niets lijkt te helpen. Dat had ik dus laatst en toen zei mijn moeder: "Dan moet je er zinkzalf opsmeren, dat helpt!" dus ik naar boven en het er op smeren en wonderbaarlijk, eindelijk iets dat hielp! Maar ik heb even gekeken op het internet, en eigenlijk helpt zinkzalf voor bijna alle soorten jeuk. Dus insecten beten, maar ook gewoon jeuk doordat je bijvoorbeeld een droge huid ofzo hebt. Ook bij brandnetel steken/beten/prik (hoe noem je dat) helpt het heel goed. Vorige week was ik op mijn blote voeten door een brandnetel gelopen (auwww, echt ik kan het je niet aanraden) en ik had er wat zinkzalf op gesmeerd, en de jeuk was gelukkig snel weg. Kortom: Voor allerlei soorten jeuk!

Koortslip
Op internet vond ik dat zinkzalf ook goed helpt bij een koortslip. Zelf heb ik gelukkig nog nooit een koortslip gehad, dus ik heb het ook niet geprobeerd. Maar het voorkomt de jeuk en houd de koortslip zacht, maar het voorkomt niet dat hij nog een keer terug komt, omdat het virus ervan blijft.

Blaren 
Ook voor blaren kan zinkzalf heel goed werken. Het beste kun je het dan 's avonds opsmeren voordat je naar bed gaat zodat het in kan trekken. Als je het toch overdag op wil smeren moet je er geen pleister overheen doen maar gewoon een schone sok aan trekken.

Tegen littekens 
Je kent het wel, je hebt een wondje en het gaat dicht, maar je weet al bijna zeker dat het een litteken wordt. Irritant! je kunt dan zinkzalf smeren om te voorkomen dat het een litteken wordt.

Zweetvoeten
Verder schijnt zinkzalf ook goed te helpen tegen zweetvoeten, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd (en heb er zelf ook geen last van gelukkig) maar daar zou je zinkzalf dus ook goed voor moeten kunnen gebruiken.

Nog een voordeel: Zinkzalf is heel budget proof: Voor ongeveer 3,50 heb je al een tube!

Heb jij zinkzalf in huis? Wat vinden jullie van dit soort artikelen?

4 opmerkingen:

  1. Wat een fijn artikel weer! Ik vind het altijd leuk om dit soort weetjes te leren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn artikel! Zelf heb ik wel eens eczeem plekjes, en daar gebruik ik het dan meestal voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, ik wist niet dat het zoveel functie's had, handig!

    BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥