Handige HTML tutorial sites

donderdag 31 juli 2014

Dat ik het leuk vind om met de lay-out van mijn blog bezig te zijn, dat is een feit. Ik speur dan ook vaak het internet af opzoek naar HTML (of css) tutorials. Vandaag deel ik een aantal sites met handige tutoirals. Ze zijn wel in het Engels, maar dat is voor mij (en hopelijk ook voor jullie) geen probleem. In het Nederlands zijn veel minder van dit soort dingen te vinden, helaas.


Deze site volg ik al een tijdje op bloglovin'. Want dat kan, een groot voordeel vind ik dat. Ik gebruik Bloglovin' namelijk vaak, en dan kun je dus in je bloglovin' lijst zien als er een nieuwe tutorial geplaatst is, ideaal :). Ook vind ik het erg fijn dat het allemaal duidelijk uitgelegd is, verder zijn het echt tutorials voor bloggers!

http://helplogger.blogspot.nl/
Ik was al een tijdje opzoek naar een relatedpost widget. Toen had ik eindelijk een site gevonden waarmee het kon: deed hij het niet. Moest ik hebben, maar gelukkig vond ik op deze site eindenlijk mijn related post widget: Yay. Verder zijn er nog veel meer handige tutorials op deze site, zeker het bezoeken waard!

Als je een specifieke vraag hebt over iets is het blogger forum van Google zeker aan te raden. Ik heb al een aantal keer gehad dat ik iets in een tutorial niet snapte en door het blogger forum begreep ik het uiteindelijk toch. 
http://www.w3schools.com/
Ook w3schools is een heel handige, maar vooral ook leuke site. Je vind er namelijk niet alleen tutorials, nee je leert ze ook vooral. Eigenlijk is het een soort HTML cursus. Heel handig. Zo kun je je HTML skills eerst even daar oefenen voordat je ze voor je blog gebruikt :)

Wat zijn jouw favoriete sites voor HTML tutorials?

6 opmerkingen:

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥