Tea tree oil || Waar je het voor kunt gebruiken

donderdag 29 mei 2014

Tea tree oil. De ene website zegt: Jaaa, huidspecialisten zeggen dat dat goed is! En andere zeggen weer: Nee, dat is heel slecht voor je huid, het droogt je huid uit enzo. Wat nou echt waar is weet ik niet, maar ik zelf vind dat het goed werkt, en ik heb er geen problemen door gehad. Ik zal vandaag dan ook vertellen wat tea tree oil is, en wat je er mee kunt doen.

Let op:
Test voor je dit gebruikt altijd eerst even of je er niet allergisch voor bent, dat kun je sowieso altijd maar beter even doen als je iets voor het eerst gebruikt. Nu zeker want Tea tree oil kan een allergische reactie veroorzaken, gebruik dus ook niet te veel.

Allereerst: Wat is tea tree oil en wat doet het?
Tea tree oil is een etherische olie gemaakt van de bladeren van een theeboom genaamd Melaleuca alternifolia. Tea tree oil helpt je lichaam bij het genezen van bijvoorbeeld wondjes.Het is dus eigenlijk een soort hulpje van je lichaam.

Waar kun je het allemaal voor gebruiken?

Wondjes
Tea tree oil kun je goed gebruiken voor het ontsmetten van wondjes, en het sneller laten genezen van wondjes. Je doet een beetje op het wondje en plakt er, als dat nodig is, een pleister overheen. Het kan een beetje prikken maar dat heb je meestal als je wondjes ontsmet.

Puistjes (acne)
Zelf gebruik ik het vaak tegen puistjes. Je doet een druppeltje op je (schone!) vinger en doet dat op je puistje. Je kunt het natuurlijk ook met een watje/wattenstaafje doen maar met mijn vinger vind ik makkelijker.

Schimmelinfecties/ kalknagels
Zelf heb ik gelukkig nog nooit last van kalknagels of voetschimmel gehad maar daar schijnt het ook erg goed voor te werken.

Wratten
Ook dit heb ik gelukkig nog niet hoeven te proberen, maar ook tegen Wratten schijnt het goed te helpen, je doet een drupje op de Wrat en herhaalt dit een paar keer, als het goed is wordt het nu minder en verdwijnt de Wrat uiteindelijk.

Tegen luizen
Dit las ik laatst in een tijdschrift. Luizen, en de meeste mensen ook, houden niet zo van de geur van Tea tree oil. Doe een druppeltje op een aantal plaatsen op je hoofd of meng het met je shampoo. De luizen en neten (de eitjes van luizen) zouden nu weg/dood moeten gaan. 


Tegen insecten (beten)
Je zit lekker buiten in de zomer en Auwww, je wordt gestoken door een insect. Neeeeee. Niet wéééér.
Ook tegen insecten beten werkt tea tree oil goed. Maar nog beter is natuurlijk om insecten beten helemaal te voor komen! Je kunt namelijk ook tea tee oil in een geur brander doen. Weg insecten! Maar je moet wel zelf van de geur houden, want de geur van Tea tree oil is erg sterk en aanwezig. Je raakt er aan gewend, maar heerlijk ruikt het niet, tenminste dat vind ik.

Kortom, Tea tree oil is erg handig, tenminste vind ik. Het is te koop bij de natuurwinkel, maar ook gewoon bij bijvoorbeeld het Kruidvat.

Gebruik jij wel een Tea tree oil? 

7 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf ook een klein flesje staan, ideaal! Je kan het idd voor zoveel gebruiken dus het komt vaak wel van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat handig dat je aangeeft waar je het allemaal voor kunt gebruiken! Zelf ben ik er niet zo'n voorstander van om het op mijn huid te smeren, het droogt mijn huid echt uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handig en informatief artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het zelf nooit gebruikt, maar het klinkt wel heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig artikel! Ik heb momenteel Tea Tree Water van Lush en dit werkt heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist niet dat je het voor zoveel dingen kon gebruiken. Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥