Bloglovin' || Yay & Nay

zaterdag 31 mei 2014

Door een klein probleempje was het artikel van vandaag iets later, sorry daar voor!

Bloglovin': (Bijna) elke blog heeft het wel. Bijna alle blogs die ik volg volg ik via bloglovin en ik lees elke dag wel artikellen met Bet bloglovin. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van Bloglovin'? Vandaag deel ik er een aantal met jullie.


De voordelen

1. In een lijstje alle nieuwe artikellen zien.
Dit is denk ik wel de reden waarom we bloglovin gebruiken. Je kunt precies zien als er een nieuw artikel is gepubliceerd op een van je favoriete blogs!

2. Een app
Bloglovin' heeft ook een app, op die manier kun je dus ook op je telefoon makkelijk blogs lezen
3. Volgen
Blogs volgen is heel makkelijk, je drukt op follow en kunt daarna makkelijk alle artikelen zien die geschreven zijn. Het is natuurlijk ook heel leuk om steeds weer nieuwe volgers te hebben, tenminste, mij maakt het steeds weer blij als ik een nieuwe bloglovin' volger heb.

4. Artikel verdwijnt uit je lijst als je 'm gelezen hebt.
Als je een artikel hebt gelezen verdwijnt hij uit je bloglovin lijst. Soms vind ik dat wel lastig, als ik een artikel terug wil lezen vind ik dit wel onhandig. Maar normaal gesproken vind ik het wel handig, omdat het artikel dan verdwijnt uit je lijst en je dus niet eerst weer langs de artikelen moet scrollen die je al gelezen hebt.

5. Al je favoriete blogs in een lijstje
Aan de zijkant van je bloglovin scherm alle blogs die je volgt, zo heb je dus alle blogs die je leuk vind makkelijk bij elkaar in een lijstje!

De nadelen

1. De bezoeken via Bloglovin worden niet opgenomen in je pageviews.
Huh? Dat was wat ik dacht. Als je een blog bezoekt via bloglovin telt dat niet mee voor de pageviews van die blog. Dat is natuurlijk jammer! Want alle bezoeken (dat zijn er bij mij veel) via bloglovin tellen dan niet mee. Op de blog van sara ( http://lovelowbudget.nl/de-nadelen-van-bloglovin/ ) lees je hoe je je instellingen kunt veranderen op bloglovin' zodat je bezoeken toch meetellen, wat natuurlijk wel zo leuk is voor de blogger waarvan je de blog bezoekt. Ik heb mijn instellingen al veranderd, want ja het is natuurlijk wel zo leuk als je bezoek gewoon meetelt!

2. Artikelen verdwijnen uit je lijst als je ze gelezen hebt.
Ik zei dit net al bij de voordelen, maar het is ook een nadeel, vind ik. Als je een artikel namelijk nog terug wilt lezen is hij uit je lijst weg en moet je toch naar de blog toe, niet dat dat heel veel werk is ofzo, maar  een nadeel is het :)


Dat waren een aantal van mijn voor en nadelen, wat zijn jouw voor en nadelen? En wist jij al dat je bezoek via bloglovin' niet wordt meegeteld?

Liefs, Daniëlle

12 opmerkingen:

 1. Goed lijstje! Alleen bij het laatste punt: daar kun je ook iets aandoen. Als je bijv. weet dat je deze post nog nodig hebt druk je nadat je hem hebt gelezen op 'mark as unread' zo blijft hij toch staan of je vindt het artikel 'leuk' zodat hij op jouw pagina komt te staan en je hem eenvoudig kunt vinden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aahh dat is handig, nooit opgemerkt haha :)
   Bedankt!

   Verwijderen
 2. Dat eerste nadeel wist ik nog niet! Al had ik het zelf al zonder frame ingesteld, vind dat zo irritant haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk artikel! Ik vind Bloglovin echt heel erg handig, ik wist helemaal niet dat de views niet tellen met Bloglovin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel, ik kan me bijna overal wel in herkennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bloglovin is idd heel makkelijk! Ik word altijd zo blij als er weer een nieuwe volger is voor Vanilles :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, ik vind het eigenlijk sowieso wel handig, leuker dan GFC ook, maar bij mij tellen bloglovin' views trouwens wel! Of ik kijk verkeerd, dat kan ook haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He, dat van dat eerste nadeel wist ik ook nog niet! Bedankt voor de tip! Ik lees het altijd via de mail die ik krijg. Dan gaan ze niet weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist nooit dat je bloglovin bezoekers niet worden meegerekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik like ook altijd berichten die ik graag nog een keer terug wil kijken. Zeker op foodblogs like ik alle recepten die me lekker lijken. Op dit moment heb ik alleen te veel recepten geliked :P

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijn artikel dit! Ik wist namelijk helemaal niet dat de pageviews van bezoekers via Bloglovin niet meetellen. Ik ga het gelijk veranderen, dankjewel voor de handige tip! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel, ik had het inderdaad gelezen van dat lagere aantal pageviews, meteen aangepast!

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥