Verslag || Twee dagen België met school!

maandag 19 mei 2014

Zoals ik donderdag al vertelde ben ik met school twee dagen naar België geweest, Ik zou nog een verslagje schrijven, dus vandaar dat jullie dat vandaag kunnen lezen!

 Het begon natuurlijk allemaal met het inpakken, Volgens mij was de helft van mijn tas gevuld met spullen die ik vervolgens niet eens aangeraakt het tijden de twee dagen, maar ja je weet maar nooit hé, ik was in ieder geval op alles voorbereid, haha. Rechts mijn outfit, ik was eerst van plan om te laten zien wat ik mee nam en daar een artikel over te schrijven, maar dat heb ik maar niet gedaan uiteindelijk.

Na zo'n vier uurtjes kwamen we aan in Ieper, daar bezochten we dit museum over de Eerste wereld oorlog. Het was jammer dat we zo weinig tijd hadden doordat we een erg druk programma hadden want ik heb maar ongeveer de helft van het museum gezien...In het museum kon je een soort kerktoren in. Daar waren we dus ook nog in geweest, je had daar een erg mooi uitzicht over Ieper. 

 
Na het bezoek aan het In Flander fields museum bezochten we nog een museum, maar daar heb ik geen foto's van omdat het er erg druk en krap was waardoor ik gewoon geen foto's kon maken. Daarna bezochten we de begraafplaatsen van de Engelse, Canadese, Nieuw Zeelandse, Australische enz. (De geallieerde). Dit was erg indrukwekkend om ze zien, overal waar je keer waren grafstenen, bij elkaar 12000 (!). Als je daar loopt besef je eigenlijk pas goed hoe blij wij mogen zijn dat we in vrijheid leven. Er waren daar ook nog mensen die daar heen gingen om naar het graf van hun familie te gaan maar er was ook nog een klas van een andere school. Er waren van die klas dus ook twee meisjes die gewoon lachend en huppelend over die begraafplaats liepen, toen dacht ik echt van, heb respect, zoiets doe je niet op een begraafplaats.

's avonds keken we bij the last post in Ieper, dat is een soort dode herdenking maar dan elke avond. Dat doen ze elke avond om acht uur, al zo'n 100 jaar lang. Het was erg druk dus helaas konden we het alleen maar horen, daar heb ik dus ook geen foto's van kunnen maken, ik had het nog geprobeerd maar nee, helaas het was niet gelukt...

We kwamen 's avond pas laat aan bij de Jeugdherberg waar we zouden slapen, en uiteindelijk sliepen we pas om ongeveer halfdrie!
Vrijdag waren we in Brussel, ik was nog nooit in Brussel geweest maar ik vond het een erg mooie stad. We zouden nog wat tijd krijgen om te shoppen maar doordat we ook nog projecten moesten doen hadden we daar geen tijd voor gekregen helaas.

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan, helaas...
Ik heb twee heel drukke maar gezellige dagen gehad maar ben nu wel echt héél moe, nou ja lekker slapen dan maar, haha

Liefs, Daniëlle


6 opmerkingen:

 1. Brussel is een prachtige stad! :-)
  Jammer dat jullie niet meer tijd hadden om In Flanders Fields te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's, Brussel lijkt me ook een erg mooie stad. Wil er graag nog een keer heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brussel lijkt me zo'n gave stad! Jammer dat je geen tijd meer kreeg/had om te shoppen. (Alleen ik denk daaraan, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brussel lijkt me een erg leuke stad! Erg mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga woensdag ook een dagje naar Brussel met school, door jou heb ik er nu nog meer zin in! ;p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yay, Brussel is echt leuk, veel plezier!

   Verwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥