De dag tegen pesten || Gastblogster Verena

zondag 20 april 2014

Hallo, mijn naam is Verena van www.ikbenverena.blogspot.nl . Een keer in de twee weken ga ik een romantische meidenfilm voor jullie reviewen. Deze keer is dat een beetje anders, want ik wilde graag een uitzending reviewen, namelijk: Dag tegen Pesten. Wil je meer weten over deze uitzending? Klik dan op lees meer.

Dinsdag 15 april 2014 op Nederland 3 was er een nieuwe uitzending van ‘Dag tegen Pesten’, met het onderwerp Cyberpesten. Dat is pesten via het internet.  Sophie Hilbrand en Arie Boomsta presenteerden het. Het ging over vooral over meiden die gepest werden op het internet. Een meisje werd bijvoorbeeld bedreigd als ze geen naaktfoto zou sturen dat hij dan achter haar aan zou komen en toen werd de foto doorgestuurd en hier heeft ze 2 jaar later nog last van. Of een ander voorbeeld, een meisje werd zo gepest met ‘selfies’ dat ze nu lijd aan anorexia.

Ook waren er volwassen mensen aanwezig die hun verhaal deden, een mevrouw die vanaf haar 4e is gepest en er zelfs verschillende soorten therapie voor heeft gevolgd, of een andere vrouw die regelmatig naar het station fietste om te proberen voor de trein te springen. Ze is ‘’gevlucht’’ met haar gezin uit haar oude woonplaats omdat haar ouders bang waren dat ze anders niet meer levend thuis zou komen.

Ik vind het belangrijk dat er aandacht aan wordt  besteed omdat het eigenlijk te gek is voor woorden dat het mensen zo kapot maakt. Ook vind ik het goed om er bij na te denken wat je deelt via social media omdat dit altijd anders kan overkomen bij mensen. Als je kan nagaan dat zoveel mensen zelfmoord overwegen als ze gepest zijn, dit moeten we toch proberen te voorkomen? Wil je graag de gehele uitzending terugkijken? Dat kan via: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1411239

Wat vonden jullie van dit artikel? En hebben jullie wel eens gepest via het internet?


Liefs Verena

5 opmerkingen:

 1. wat goed dat je hier een artikel over schrijft, wauw! Ik vind het zo erg dat er wordt gepest via internet, bah :( Ik heb zelf gelukkig nog nooit gepest via internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt verschrikkelijk als je gepest word.. Goed dat je hierover een artikel schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het mooi dat hier bij stil gestaan wordt... Ben nog niet aan toe gekomen het programma te kijken, had het opgenomen dus dat ga ik alsnog terug kijken. Nee heb nooit iemand via het internet gepest, ook niet in het echte leven werd namelijk zelf gepest dus weet hoe dat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Petsen via het internet is een groot probleem met gigantische gevolgen voor het slachtoffer...nee daar word je niet vrolijk van als ze dat doen...Prima artikel, waar niet genoeg over geschreven kan worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het een heel goed programma en het heeft mij wel weer even aan het denken gezet.
  Het gebeurt zo ziekelijk veel en eigenlijk staan we er veel te weinig bij stil en word er gewoon nauwelijks wat aan gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥