Easy easter DIY

dinsdag 15 april 2014

Pasen komt er aan, en ik had zin in een leuke paas DIY. Mijn zusje had niks te doen en kwam de hele tijd vragen of zij ook nagellak op mocht, ook lippenstift mocht proberen en ook eens een foto mocht maken dus dacht ik, laat ik maar met haar een DIY doen, heel moeilijk is het dus niet, maar wel leuk, al zeg ik het zelf.
Dus maakte ik samen met mijn kleine zusje van een washandje (ja je leest het goed, een washandje) een schattig nestje met kuikentjes. Je hebt er niet veel voor nodig, en waarschijnlijk heb je dit zelfs al in huis!oeps, foutje in de foto, "Easter DIY" Moet er staan :P


Wat heb je nodig?

1. Een washandje, het liefst wit of geel (ligt er aan welke kleur kuikentjes jij wil)
2. Vulling (wat ook in een kussen/knuffel zit)
3. Vilt (voor de oogjes en het snaveltje)
4. Stro
5. ander leuk versier materiaal om het nestje nog wat leuker te maken.
6. Karton
7. Een lintje of stukje (geel/wit) touw.

Wij gebruikte een geel washandje maar we hardden maar een geel washandje. Dus ik gebruikte -om te laten zien wat je moet doen-  even een blauwe, aangezien we de gele al gemaakt hadden, mijn zusje weinig geduld had en ik vergeten was om foto's te maken.

Wat moet je doen?

Je pakt je washandje en vouwt de bovenkant naar binnen. Nu pak je wat kussen/knuffel vulling en stop je dat in de twee hoekjes van je washandje (de dichte hoekjes). Dit worden de kopjes van je kuikentjes. Je pakt een lintje/touwtje en knoopt het om de nek zodat de vulling er niet uit gaat. Ik heb een geel lintje gebruikt, zodat het niet zo opvalt. Nu pak je het stuk karton en draai je je "nestje" om het karton doe je nu (net als op de foto) in het zo in het washandje dat je nestje ook nog blijft staan, anders zakt hij namelijk de hele tijd in en dat wil je natuurlijk niet! Nu pakje een stuk vilt en knip je de oogjes en het snaveltje uit. Dit plak je op de hoofdjes van de kuikentjes. Als laatste stop je wat stro in het nestje zodat je kuikentjes zacht liggen :)

Nu kun je als je dat mooi vind nog een lintje om het nestje plakken of hem verder versieren.

De DIY is, zoals je misschien wel merkt ook erg geschikt om met kleine kinderen te doen, ik heb hem samen met mijn zusje gemaakt (ze is zes) en zij vond heel leuk om te doen -en ik ook hoor haha-.

Wat vinden jullie van deze schattige DIY?

Liefs, Daniëlle

8 opmerkingen:

Super leuk dat je een reactie achter laat! ♥